پیکسل چیست و چه کاربردهایی دارد؟

پیکسل چیست

قطعاً شما هم واژه پیکسل رو در جاهای مختلفی شنیده اید، اما پیکسل چیست و چرا در جاهای مختلف و زیادی این واژه به کار برده می شود؟

پیکسل کوچکترین جزء تشکیل دهنده یک تصویر دیجیتالی است. وقتی صحبت از دنیای تصاویر دیجیتالی می کنیم، از دوربین های دیجیتالی که وظیفه آن ها ثبت تصاویر دیجیتالی است تا نمایشگرها که وظیفه نمایش تصاویر را به عهده دارند، را مدنظر داریم.

 

پیکسل چیست و چه وظیفه ای را برعهده دارد ؟

پیکسل ها مربع های رنگی هستند که با در کنار هم نشستن آن ها تصاویر ثبت و یا نمایش داده می شوند. اگر روی یک تصویر دیجیتالی بزرگنمایی کنید (بهتر است این کار را در نرم افزارهای تخصصی تصویر مثل فتوشاپ انجام دهید) به این مربع های رنگی دست خواهید یافت. هر پیکسل فقط وظیفه نمایش یک رنگ را برعهده دارد و اندازه و ابعاد همه پیکسل ها در کل یک تصویر با هم یکسان هستند.

هر چه ابعاد پیکسل ها کوچکتر و تعداد آن ها بیشتر باشد، تصویر ما جزئیات بیشتری خواهد داشت که در اصطلاح عموم با عبارت با کیفیت تر شناخته خواهد شد.

 

معنا و مفهوم تعداد پیکسل چیست ؟

به دوربین موبایل خود مراجعه کنید، یک عدد به عنوان تعداد پیکسل برای آن در نظر گرفته شده است. این عدد بیان کننده تعداد پیکسل هایی است که سنسور دوربین شما ثبت می کند که در واقع حاصل ضرب تعداد پیکسل طول و عرض تصویر شما خواهد بود. مثلاً اگر سنسور یک دوربین ۲۴ مگا پیکسل باشد، یعنی در مجموع تصاویر ثبت شده با آن ۲۴/۰۰۰ پیکسل دارند.

همینطور اگر یک صفحه نمایش بالاترین رزولوشن تصویر خود را ۱۹۲۰×۱۰۸۰ معرفی می کند یعنی در ابعاد خود این مقدار پیکسل را به نمایش خواهد گذاشت.

 

 

کاربرد پیکسل چیست

 

تاثیر تعداد پیکسل در تصاویر

عده زیادی فقط می دانند که یک تصویر ۱۱ مگا پیکسلی از یک تصویر ۲۴ مگا پیکسلی کیفیت پایین تری دارد، اما علت آن را نمی دانند.

همانطور که در اوایل این مقاله گفته شد، هر چه تعداد پیکسل ها افزایش داشته باشد، جزئیات بیشتری در آن تصویر ثبت می شود، اما واقعیت این است که یک تصویر ۲۴ مگا پیکسلی فقط ابعاد بزرگتری (طول وعرض) نسبت به یک تصویر ۱۱ مگا پیکسلی دارد.

 

تعریف رزولوشن و ارتباط آن با تعداد پیکسل چیست ؟

روزلوشن یکی از فاکتورهای مهم در وضوح یک تصویر دیجیتالی است، اما تعریف روزلوشن چیست و چه ارتباطی با واحد پیکسل دارد؟

 

کاربرد پیکسل

 

رزولوشن یک تصویر دیجیتالی، تعداد پیکسل موجود در طول و عرض یک اینچ مربع از آن تصویر است. هر چه تعداد پیکسل ها در واحد اینچ مربع بالاتر رود، باعث کوچتر شدن پیکسل ها و در نتیجه افزایش تعداد پیکسل و در نهایت افزایش وضوح آن تصویر می شود. مقدار رزولوشن مناسب براساس کاربری هر تصویر می تواند تعریف شود، به عنوان مثال رزولوشن تصاویر دیجیتالی در فضای وب عمدتاً مقدار ۷۲ دارند (یعنی در یک اینچ مربع از آن ها ۷۲ پیکسل در طول و عرض قرار گرفته است)؛ یا برای چاپ های دیجیتال و افست عمدتاً رزولوشن ۳۰۰ مناسب خواهد بود.

 

مشخصات یک تصویر دیجیتالی

طبق تعاریف بالا، وقتی بخواهیم در مورد یک تصویر دیجیتالی صحبت کنیم و از شاخص های آن نام ببریم می بایست از ابعاد تصویر، رزولوشن صحبت کنیم. هر چقدر ابعاد و رزولوشن یک تصویر، مقدار بالاتری داشته باشد، در واقع تعداد پیکسل های بیشتر و متراکم تری دارد و در نتیجه جزئیات ثبت شده در آن بالاتر خواهد بود که قطعاً باعث افزایش حجم بالاتری، برای فایل خواهد بود.

از دیگر فاکتور ها و مشخصات یک تصویر دیجیتالی به مد رنگی (Color Mode) و ساختار رنگی (Channel Depth) نیز می توان اشاره کرد که از بحث این مقاله خارج است.

هر جایی که تصاویر دیجیتالی هست، پیکسل ها حضور دارند. از صفحه نمایشگر موبایل ها تا تلویزیون های شهری و … این پیکسل ها هستند که تصاویر را قابل مشاهده می کنند. ریشه بسیاری از مشکلات در تصاویر (مثل عدم وضوح و …) به پارامترهای مربوط به پیکسل مربوط می شوند.

چه به عنوان یک صاحب کسب و کار و چه به عنوان یک طراح می بایست، در نظر داشته باشید که تصاویر یکی از کاربردی ترین مصالح دنیای طراحی به حساب می آیند. پس باید به فاکتور های کمی و کیفی آن ها توجه ویژه ای داشت تا بتوانید از آن ها نهایت استفاده را چه در چاپ کاتالوگ و چه در تهیه کاتالوگ دیجیتالی داشت.

 

تعریف رزولوشن

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *