تاثیر محدودیت اینترنت در دنیای کاتالوگ های الکترونیکی

محدودیت اینترنت

محدودیت اینترنت روی کاتالوگ های الکترونیکی تاثیر بسیار زیادی خواهد داشت و می تواند به عنوان یک تهدید بزرگ برای این صنعت بزرگ به حساب بیاید. ممکن است عملکرد بسیاری از انواع کاتالوگ های الکترونیکی را با اختلال مواجه کند و یا استفاده از آن ها را غیر ممکن کند. در این مقاله قصد داریم تاثیرات محدودیت اینترنت را روی کاتالوگ های الکترونیکی بررسی نماییم.

 

محدودیت اینترنت یعنی چه؟

دسترسی به اینترنت و اعمال محدودیت اینترنت همواره تحت تاثیر تصمیمات سیاسی و گاهاً امنیتی در تمام کشورها صورت گرفته و می گیرد. اعمال محدودیت اینترنت ممکن است یک تصمیم داخلی و یا یک تصمیم خارج از کشور باشد. به عبارت دیگر انجام محدودیت در اینترنت می تواند یک تصمیم دو طرفه باشد. اعمال محدودیت اینترنت از جانب یک کشور برای کاربران خود و یا اعمال محدودیت دیگر کشورها برای مشاهده و دسترسی به پرتال های اینترنتی یک کشور.

 

انواع محدودیت اینترنت کشور

موضوع محدودیت ها که در بالا به آن ها اشاره شد، در همه کشورها با اهداف مشخص شده ای صورت می گیرد. جالب است بدانید برای مشاهده ی بسیاری از سایت های دولتی جمهوری اسلامی ایران در بسیاری از کشور ها مجبور به استفاده از وی پی ان خواهید بود. این کار یعنی مسدود کردن دسترسی. در نوع دیگری از محدودیت اینترنت که بیشتر شاهد کاهش شدید پهنای باند هستیم، عملکرد بسیاری از سامانه های آنلاین تحت تاثیر کاهش شدید پهنای باند مختل شده که در اصطلاح با عبارت ایراد کندی اینترنت با آن برخورده ایم.

تاثیر محدودیت اینترنت در کاتالوگ های الکترونیکی ( دیجیتالی )

اساساً شاهراه های ارسال و انتشار اصلی کاتالوگ های الکترونیکی فضای اینترنت بوده و محدودیت اینترنت می تواند یک تهدید بزرگ برای کاربران و صاحبان کاتالوگ های الکترونیکی باشد. اما دقیقاً محدودیت اینترنت چه تاثیراتی روی کاتالوگ های الکترونیکی می تواند داشته باشد؟

 

تاثیر نبود اینترنت برای کاتالوگ های الکترونیکی

قطع شدن کامل هرگونه شبکه اینترنتی ارسال و انتشار تمام کاتالوگ های الکترونیکی ( چه آنلاین و چه آفلاین ) را کامل متوقف خواهد کرد. وقتی اینترنتی وجود نداشته باشد، نه کاتالوگ الکترونیکی را می توان دانلود کرد و قاعدتاً مشاهده کاتالوگ منتفی خواهد بود. اما کاهش پهنای باند بزرگترین تهدید برای کاتالوگ های آنلاین محسوب می شود و تاثیری روی کاتالوگ هایی که ماهیت آفلاین دارند، نخواهد داشت.

 

تاثیرات محدودیت اینترنت

 

تاثیر محدودیت اینترنت و کاهش سرعت بر روی عملکرد کاتالوگ آنلاین

کاهش پهنای باند ( سرعت ) اینترنت بر روی کاتالوگ های کاملاً آنلاین که فقط بر پایه ارسال لینک استوار هستند، تاثیر مخرب زیادی خواهد داشت.  عملکرد این کاتالوگ ها دقیقاً مثل مشاهده یک وب سایت است و قطعاً بارها دیده اید که یک سایت که به صورت ناقص بارگذاری شده باشد، چه نمایی خواهد داشت. عدم نمایش برخی از تصاویر و دیگر عناصر در یک وب سایت، یک نمایش ناقص و مخرب را رقم خواهد زد و این موضوع در یک کاتالوگ الکترونیکی آنلاین یعنی بزرگترین اشتباه.

نکته دیگری که در محدودیت های اخیر اینترنت در ایران اتفاق افتاد، مسدود شدن یکی از پلتفرم های آنلاین خارجی بود که کاربرانی را که در این پلتفرم کاتالوگ آنلاین، کاتالوگ تهیه کرده بودند را با چالش های بزرگی مواجه کرد که باعث جابجایی دامین و فضای میزبانی تمامی کاتالوگ ها و تغییر آدرس تمام کاتالوگ ها شد. تهدید کاهش سرعت اینترنت برای تمام کاتالوگ‌های آنلاین و پلتفرم های آنلاین در بازه های زمانی مختلف بسیار جدی می باشد.

در نقطه مقابل کاتالوگ های تماماً آنلاین، نسل کاتالوگ های هوشمند ( اسمارت کاتالوگ ) را به عنوان یک کاتالوگ نیمه آنلاین ( آفلاین و آنلاین ) خواهیم داشت که بر خلاف کاتالوگ های آنلاین قادر هستند از طریق ارسال فایل ارسال و منتشر شوند.

 

تاثیر محدودیت اینترنت بر روی عملکرد کاتالوگ آفلاین

محدودیت اینترنت اگر شامل قطعی کامل شبکه اینترنت باشد، کاتالوگ های آفلاین را هم تحت تاثیر خواهد گذاشت چرا که حتی اگر شما کاتالوگتان را از طریق SMS ارسال کرده باشید، اینترنتی برای دانلود فایل اسمارت کاتالوگ شما وجود نخواهد داشت. اما کاهش پهنای باند مزاحمتی برای کاتالوگ های نیمه آنلاینی مانند اسمارت کاتالوگ ایجاد نخواهد کرد.

چرا که با کاهش سرعت اینترنت فقط مدت زمان دانلود ممکن است، کمی طولانی باشد و بعد از کامل شدن دانلود، فایل به صورت کاملاً بی نیاز از اینترنت مشاهده می شود. تنها تاثیری کاهش پهنای باند روی کاتالوگ هایی مانند اسمارت کاتالوگ دارد، کاهش سرعت دانلود خواهد بود و هیچ تاثیری در عملکرد این کاتالوگ ها نخواهد داشت.

 

تصمیم گیری نهایی میان پلتفرم های کاتالوگ های آنلاین و آفلاین

محدودیت ها و بی ثباتی های فضای اینترنت که نمایش بسیاری از وب سایت ها را با اختلال مواجه می کند، می تواند برای نسل‌های کاتالوگ های آنلاین یک ریسک بزرگ باشد و عملکرد آن ها را موقع نمایش دچار اختلال کند. در این شرایط همچنان استفاده از یک کاتالوگ الکترونیکی استاندارد مانند اسمارت کاتالوگ که مشاهده آن به اینترنت وابستگی ندارد، اهمیت بسیاری پیدا خواهد کرد و می توان این اطمینان را داشت که هیچ اختلالی در فرآیند معرفی و پرزنت حین نمایش کاتالوگ ایجاد نخواهد شد.

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *